Mooordspel


30 december 2020

Als laatste luisteren wij naar Kim  Jonker, vriendin van Amandien.

29 december 2020

Als voorlaatste laten wij broer Brecht aan het woord.

28 december 2020

Met onderstaande verklaring van Thomas Peeters ex-lief en bakkerszoon zijn wij reeds aan het derde filmpje of halfweg.

27 december 2020

Omdat een moord gewoonlijk niet na één ondervraging van een verdachte is opgelost volgt hier
het verhaal van de tweede verdachte Ingrid Smeeds. 

26 december 2020


25 december 2020

Ons moordspel is een productie van Alter Ego en werd  in opdracht van de Landelijke Gilde geschreven door Veerle Ernalsteen.

Veerle volgde een opleiding Drama aan de Academie voor Woord en Muziek in Gent en brengt  al zestien jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken: Afrikaanse verhalen, 1001-nacht, Grimm, Decamerone, Vlaamse verhalen… Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel …Steeds met humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek. Ze heeft een ruim repertoire en draait haar hand niet om voor een extra verhaal er bovenop.

Het verhaal

Een koppel jonge dertigers heeft een oude garage en pompstation gekocht voor hun nieuw te bouwen manege en huis. De oude hangar moet een paardenstal worden. Nu ja, dat was het plan: de hangar is kil en staat vol rommel die opgeruimd moet worden. Maar eerst moet de oude mazouttank leeg. Een gespecialiseerde saneringsfirma komt langs om de tank leeg te pompen. Alles verloopt vlot tot plots een of ander obstakel de leiding lijkt te verstoppen. Met man en macht halen ze het obstakel uit de tank, maken het open, zijn ontsteld … een lijk … Wat is hier in godsnaam gebeurd ? Dat moet … Of neen, dat gaan we nog niet verklappen. Daar zullen onze deelnemers zelf achter moeten komen!

De locatie

Zoals aangekondigd in onze ledenbrief hebben wij los van bovenstaand verhaal een locatie in ons dorp Tongerlo aangeduid.  Aan de hand van foto’s kan je deze locatie herkennen.  De bepaalde locatie is terug te vinden vanop het openbaar domein.  Dus voor de speurders die ter plaatse willen gaan checken, je dient geen privé eigendom te betreden om de locatie te herkennen !  Dus niet van achter in mijne hof komen neuzen a.u.b.

Spelverloop

Vanaf zaterdag 26 december 2020 tot woensdag 30 december wordt er dagelijks tussen 17 en 18 uur enerzijds een weblink naar een filmpje bezorgd waar een tip van de sluier wordt opgelicht en anderzijds een foto van de locatie.   (Wij gaan deze ook op onze website te plaatsen).  Iedere deelnemer (en dat mag hoewel gezamenlijk ingeschreven ieder gezinslid afzonderlijk zijn) verstuurt dan  voor 16 uur de volgende dag  de naam van de vermoedelijke dader alsook de locatie te Tongerlo met vermelding van de schuilnaam door naar ons emailadres welkom@lgtongerlo.be.  

Per juist antwoord wordt 1 punt toegekend en deze score wordt vermenigvuldigd met 2 bij film 2, 3 bij film 3 , 4 bij film 4 en 5 bij film 5. (’t is om het ingewikkeld te maken).

Met oudjaar donderdag 31 december, zodat wij onbezorgd het nieuwe jaar kunnen aanvatten, wordt dan rond 17 à 18 uur het laatste filmpje bezorgd met de ontknoping.  En als de spelleider nog nuchter genoeg is en geen hoofdpijn van het tellen heeft, wordt dan ook de uitslag bekend gemaakt.

Hoofdprijs

Een oorkonde  van beste speurder ter Tongerlo en vooral voor iedereen veel amusement en speurgenot.

Inschrijving

Kan nog steeds en liefst zo spoedig mogelijk op welkom@lgtongerlo.be    DOEN !!!!!

En tot slot

Al de filmpjes zijn in hoge kwaliteit opgenomen en zijn dan ook het mooist om naar te kijken in hoge kwaliteit. Indien slechte beeldkwaliteit verifieer de kwaliteitsinstelling door rechtsonder in de afspeelbalk op het tandwieltje te klikken. Daar vind je een lijntje ‘kwaliteit’. Standaard staat deze ingesteld op 720p, maar je kan de kwaliteit voor deze filmpjes verhogen tot 1080p (HD-kwaliteit). Zeker een aanrader om optimaal van de spannende verhalen te kunnen genieten!   Gelieve deze links niet verder te verspreiden gezien deze filmpjes niet openbaar zijn (enkel voor Landelijke Gilde) en omwille van de auteursrechtelijke bescherming.