Escaperoom. 2021

zaterdag 20 maart 2021 start om 19:30.

Dit spel is speciaal door en voor de Landelijke Gilden ontwikkeld en speelt zich online af in het hoofdgebouw te Leuven.
Dit gebouw bestaat uit 5 verdiepingen en op elke verdieping dien je naar uit te voeren opdrachten te zoeken om dan de puzzel, rebus, raadsel, rekensom, weetje, … op te lossen.
Leden die de Landelijke Gilden wat beter kennen, hebben een streepje voor maar alle weetjes zijn ook op het web terug te vinden.

De spelers die het gebouw binnen geraken (na een weetje) komen op het gelijkvloers, waarvan hieronder de afbeelding.  Door met de muis te klikken kom je zo bij de opdrachten (werkt nu niet).
Zijn alle opdrachten correct vervuld, dan kan je met de lift een verdieping stijgen.  Het is de bedoeling zo snel als mogelijk op de bovenste verdieping te geraken om de voorzitter van de Landelijke Gilden te bevrijden.

Escaperoom

Maar nu hebben wij al wat veel verklapt.  Meer uitleg over het spel wordt bij aanvang verstrekt.

Bij voorkeur wordt dit spel in groepjes van 4 à 5 personen gespeeld zodat iedereen actief kan meewerken.  Maar eentje meer of minder stelt geen probleem, zelfs met zijn tweetjes kan het.
Wie vreest niet verder te geraken dan door de buitendeur het gelijkvloers te betreden, kan toch meespelen.  Wij voorzien assistentie zodat het voor iedere deelnemer
toch een leuke avond wordt.

Naast een pc met internetverbinding heb je geen extra materiaal nodig om het spel te spelen. Met een goede taakverdeling tussen de groepsleden schiet je al een heel eind op.
Heb je een extra pc, tablet, ipad, of smartphone ter beschikking om te surfen, heb je weer een streepje voor.

Maar nu hebben wij voor de tweede maal wat veel verklapt.

Wij starten dit spel stipt om 19.30 uur omdat wij toch een inleiding van een halfuurtje voorzien. 
Dan krijg je 1 uur en half om de ontsnapping te realiseren en daarna lichten wij voor de geïntresseerden de oplossing toe zodat wij tegen de tienen kunnen afsluiten.

Dit spel is perfect  in het gezin samen met de “computer”-kinderen te spelen. 
Maar aangezien wij het spel via Teams spelen,  kunnen de groepsleden zich ook op verschillende locaties bevinden en er kunnen dus evengoed
vrienden uit de overzeese gebieden meedoen of kinderen of kleinkinderen die het huis uit zijn.  
Zolang wij met onze leden het maximaal aantal deelnemers niet hebben bereikt mogen ook niet leden meedoen en omdat de coronamaatregelen toch al wat te verzachten is de deelname gratis.

Gelieve zo snel als mogelijk  en uiterlijk vrijdag 19 maart in te schrijven via ons gekende mailadres met opgave van minstens één emailadres per locatie waar de groepsleden zich bevinden.
(uiteraard mag ook het emailadres van elk groepslid opgegeven worden).  Bijkomende info is op hetzelfde emailadres te bekomen.

(Als organisator hebben wij nog wat voorbereidend werk te doen bij de opzet van de groepjes in de Teams applicatie, vandaar graag tijdig inschrijven)


ESCAPEROOM LINK 


Voor toelichtingen Teams, klik hier: