Herfstwandeling Prinsenpark

07/11/2021 * 13:15 - 18:45
Prinsenpark
Categorie: Eten en drinken


+ bezoek Hooibeekhoeve + avondeten te KLJ Lokaal

Omwille van de corona zien wij nog af van een busreis en starten wij deze wandeling aan het prinsenpark te Retie.

Aan de deelnemers wordt gevraagd om zelf voor het  vervoer naar de parking van het Prinsenpark Kastelsedijk 5 te Retie te zorgen, eventueel carpoolen.

Je rijdt best via Geel richting Retie.  Het kanaal Bochelt-Herentals over en dan aan het eerste kruispunt met verkeerslichten naar links.  Er staan duidelijk richtingsaanwijzers naar het Prinsenpark.

De wandeling start om 13.30 uur stipt, wij dienen een strikt tijdschema te volgen.  Gelieve tegen 13.15 uur naar de parking te komen, wij reden een dik half uur vanuit Tongerlo.

Wij verkennen het prinsenpark met zijn prachtige vijvers en natuurschoon. Tijdens de voorbereiding vandaag kwamen wij de grote zilverreiger tegen én een houten eend.
Deze laatste zou zeker blijven zitten tot wij terug passeren.  Na 5 kwartier rustig wandelen komen wij aan bij de Hooibeekhoeve waar wij worden ontvangen en rondgeleid.  Hier is ook een drank en sanitaire stop voorzien.  (Wie niet graag wandelt mag ook rechtstreeks naar de hooibeekhoeve komen, Hooibeeksedijk 1, Geel.)

De Hooibeekhoeve is het praktijk- en voorlichtingcentrum voor mekveehouderij, voedergewassen en plattelandsontwikkeling van de provincie Antwerpen.

Wij vervolgen onze 8,5 kilometer lange wandeling richting parking om vervolgens naar het KLJ-lokaal te Tongerlo te rijden.
Daar bieden wij onze leden een avondmaal in buffetvorm aan bestaande uit:

  • Stoofvlees
  • Vidé zonder koekje
  • Frietjes
  • Koude groentjes (sla, tomaat, komkommer, wortelen)
  • Voor de kindjes zijn er nuggets en bitterballetjes
  • Achteraf is er voor ieder een Frisco voorzien

Leden en hun inwonende gezinsleden, die niet aan de wandeling kunnen deelnemen zijn ook van harte welkom op deze maaltijd. Wij voorzien om tegen 17.30 uur te starten met het eten.

De wandeling met bezoek aan de Hooibeekhoeve is volledig gratis, voor de maaltijd vragen wij een bijdrage van 10 euro, voor kinderen bedraagt de prijs 5 euro.

Om alles in goede banen te leiden vragen we wel om uiterlijk donderdag 3 november in te schrijven door storting van de deelnameprijs.
Dit op onze rekening BE32 7333 4303 7702, met vermelding: aantal volwassenen en kinderen en deelname aan wandeling of niet.