Afvaart Grote Nete

Wanneer

25/06/2023    
13:00 - 16:30

Evenement type

We vertrekken om 13.00 uur aan de Grote Netebrug N127 Veerleweg Geel Zammel en varen dan stroomafwaarts langs de grens van de Gemeente Westerlo naar de Pallieterhoeve te Booischot.

Dit traject van een dikke 12 kilometer kan in principe iedereen vlotjes aan.  Immers het is laagtij in Antwerpen wat zorgt voor voldoende stroming naar Booischot.  Wij verwachten om 15.30 uur toe te komen aan de Pallieterhoeve, waar we hebben gereserveerd zodat wij aan allen nog een drankje kunnen trakteren.

Voor hen die toch een beetje watervrees hebben, men kan gaan staan in de Grote Nete, zo diep is deze niet !  Desalniettemin voorzien wij zwemvesten voor nog meer geruststelling.  Bovendien adviseerde de bootverhuurder ons om enkel met kajakken de afvaart te doen, deze zijn in vergelijking met een kano stabieler en gemakkelijker te besturen door het gebruik van een peddel met twee peddelbladen.  Er worden één- en tweezitkajakken voorzien.  In een tweezitkajak is er een zitje voorzien tussen de benen van de achterste vaarder zodat kleinere kinderen ook meekunnen. Gelieve je voorkeur bij inschrijving te vermelden.  Wij gaan trachten in de mate van het mogelijke hiermee rekening te houden.

De deelnameprijs voor onze leden bedraagt 8 euro per persoon (kind in zitje  achterbank gratis), ongeacht welke kajak je verkiest.  Niet-leden betalen 16 euro wat de kostprijs van de kajak is.  De inschrijving in definitief na ontvangst op onze zichtrekening BE32 7333 4303 7702.

Inschrijven: uiterlijk zondag 18 juni, via mail

Praktisch

  • We vertrekken aan de Grote Netebrug te Zammel, Veerleweg om 13.00 uur.
  • Wij parkeren onze auto bij Francine aan het vroegere Visserhuis.
  • Bij aankomst in Booischot zorgen wij voor het vervoer van de chauffeurs naar de vertrekplaats zodat deze dan zijn/haar passagiers kan gaan ophalen te Booischot.  Dus best met volle wagen (carpooling) naar Zammel komen.
  • Bij minder ervaren kajakkers kan het wel eens voorkomen dat door het onhandig gebruik van de peddel je nat wordt.  Je kan best in een zak (droge kledij en handdoek) meegeven met onze shuttle zodat je bij aankomst in Booischot je kan drogen.  Kleedkamers zijn niet voorzien
  • Gelieve bij vertrek stipt aanwezig te zijn, zodat we geen vertraging oplopen, rond 16.30 uur dienen wij de Pallieterhoeve te verlaten.
  • Mochten wij een walvis tegenkomen, laat deze rustig zwemmen.