LG Vijfdaagse wandel- en fietstochten

Verslag wandeling DAF

Door het noodweer werd de tweede dag van de vijfdaagse de eerste.  De fietstocht van vorige week staat opnieuw in de planning op donderdag 5 augustus.
Voor onze wandeling vertrokken wij aan de van Doorne’s AanhangwagenFabriek-kantine.

Met een twintigtal wandelaars kruisden wij  de DAF-parking richting de windmolens in de Moestoemaatstraat.  Met toestemming van de eigenaar mochten wij langs deze 100 meter hoge masten wandelen.  Als je weet dat de wieken 46 meter lang zijn, wordt er een hoogte van 146 meter bereikt.  Elke mast produceert in een normaal jaar 2,05 MW elektriciteit zodat hier 2.850 “normale” gezinnen van stroom wordt voorzien.  Via Plassendonk en Duitschool naar aardbeienkweker Gert Menten.  Hier was voorzien dat onze clubkas als tractatie een doosje aardbeien aanbood.

Maar de Gert was daarmee niet opgezet, iedere wandelaar kreeg van hem de heerlijke aardbeien maar onze portemonnee moest dichtblijven.  Alvast bedankt Gert en zij hebben gesmaakt.

Een beetje verder doken wij het Sterschotbos in.

Diverse paden werden bewandeld om vervolgens via de Heidestraat terug aan de Dafkantine te belanden.  En hier lukte het wel dat onze kas een tractatie kon aanbieden.

Het deed ons deugd om toch een aantal leden terug in openlucht te hebben ontmoeten.


Nu donderdag 15 juli geven wij het startschot van onze aangekondigde vijfdaagse.
Wij vertrekken om 19.00 uur aan het KLJ lokaal Boskant 17 te Tongerlo en fietsen richting Oosterwijk, Olen, Noorderwijk, Morkhoven, Wiekevorst, Heultje, Zoerle-Parwijs en Tongerlo.

Het zal net als vorig jaar een no-stoptocht worden. Wij schatten om iets na de negenen te arriveren.
De weersvooruitzichten zijn momenteel gunstig.
Voor diegene die een hard zadel hebben, n’en malse biefstuk niet vergeten.

Wil je ons een seintje geven als je wil meerijden, zodat wij de deelnamelijst reeds op voorhand kunnen opstellen.  Zonder seintje ben je natuurlijk ook nog welkom.

Op donderdag 22/7 gaan wij op wandel met vertrek aan de DAF-kantine, meer info volgt nog.

Hopelijk tot donderdag aanstaande (met een fiets die in orde is).