Verslag Ledenfeest 20 jan 2023

Hierbij verslag van ons ledenfeest.

Wegens de drukke bezetting van de parochiezaal kwamen wij nu op een vrijdag samen om ons ledenfeest te vieren.  Op deze natte en koude 20° januari sijpelden de eerste deelnemers rond 19 uur binnen.  Bij binnenkomst werd een welkomdrankje aangeboden.

Om 19 uur17  begon onze ondervoorzitter Michel met het welkomstwoord.  Voorzitter Luc was belet wegens andere verplichtingen.  Vooreerst werd de KLJ welkom geheten, zij vormen vermoedelijk de toekomst voor onze vereniging.  Wij willen onze werking dit jaar wat herschikken.  Op aangeven vanuit Leuven zouden wij met taakvrijwilligers willen werken, die door ons worden ondersteund.  Dit zijn mensen die zonder bij het bestuur te komen een bepaalde taak willen uitoefenen.  Wij denken bijvoorbeeld aan mensen die een wandeling willen uitstippelen, een zoektocht wensen te organiseren, een infoavond over hun hobby willen houden, etc.  Een oproep tot ideeën en medewerking werd gedaan.  Ons ontslagnemend bestuurslid Manuel werd bedankt met een fles en was onmiddellijk bereid om de eerste taakvrijwilliger te zijn.

Tot slot wordt nog gedacht om in het najaar opnieuw op weekend te gaan, in het verleden werd de Moezel, Spa en Ieper bezocht.  Interesse laat het weten.

En bijna ongelofelijk maar stipt om 19.30 uur werd de tomatensoep uitgeschonken.  Het eerste bord viel mij wat tegen maar het tweede maakte dit ruimschoots goed, 19 balletjes …

Na de lekkere soep opnieuw Michel met een speech nu als kassier.  Samengevat: 2022 was door het prachtige weer zowel tijdens “Tongerlo Leeft” als “Het Molenfeest” financieel een meer dan gezond jaar voor de Gilde.  Wij mochten er eentje extra drinken van de kassier, maar moesten deze zelf aan de toog gaan halen en helemaal leegdrinken.

Ondertussen stond onze sterrenkok aan de Tronnoyplein reeds klaar met het buffet.  De scampi’s, het vispannetje, de steak en de gevulde kalkoen met veenbessen waren om duimen en vingers af te likken.  Ik kan het weten want ben diverse malen gepasseerd. 

En of er voldoende was ? Zie antwoord op foto gemaakt nadat de 101 aanwezige eters voldaan waren.

Maar toen kwam de kat op de koord.  Ik al de hele tijd geoefend aan de song van onze Zjef
“’s middags word ik wakker met een houten kop
Mijn ogen zijn nog moeilijk te gebruiken
En achter in mijn hersenpan hoor ik de vogels fluiten”

zodat ik dit samen met de nootoplossing kon zingen.

Maar woensdagavond liet hun frontman weten dat hij serieus ziek was en niet kon komen. 

No panic, de hertogen uit Heultje werden gecontacteerd zodat uiteindelijk “The duke band” ons kwam vermaken met oldies & rock van de jaren 60′s 70′s en 80’s.  De vijf muzikanten samen met de zeer prachtige  stem van de zangeres die ook meegedaan heeft met de “voice of flanders” verrasten ons gedurende een viertal uur durend optreden zeer aangenaam.  Alleen vond ik het geluidvolume wat hoog, maar over decibelsmaken valt niet te twisten.

Tijdens hun optreden werd het dessert nog achter de kiezen gestoken.

En tegen klokslag nul uur vertrokken de meeste mensen op de gladde wegen naar elders. 

Maar zoals je kan zien bleven de liefhebbers van onze noodoplossing tot de laatste noot was gespeeld.

Enkel bestuursleden bleven nog wat later om de band te betalen en de zaal op te ruimen en daarna met een goed en vermoeid gevoel te dromen van een volgend optreden.


Zoals in onze vorige brief aangekondigd, moesten de laatste details van ons ledenfeest nog besproken worden op de bestuursvergadering.  Gisterenavond is dit ondanks het vele werk m.b.t. de kerststal en de reflectorentocht gebeurd en vandaag berichten wij jullie hierover, nog sneller dan de waalse krant La Dernière Heure.

Ons ledenfeest was hopelijk  reeds aangekruist in jullie agenda op VRIJDAG 20 JANUARI 2023.

Jullie zijn om 19.00 uur welkom in de parochiezaal Tongelhof en de tomatensoep met balletjes wordt stipt om 19.30 uur uitgeschonken.  Hiervoor hebben jullie al naar een kort welkomstwoord van onze voorzitter mogen luisteren en een nieuwjaarsdrankje kunnen nuttigen.

Na de soep serveert onze kok een warm buffet bestaande uit:

Scampi’s in currysaus
vispannetje
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
steak pepersaus
Erwten en wortelen/ broccoli
Kroketjes/ Gratin/ puree

Voor alle duidelijkheid het is zoals sommige sloebers van het bestuur toegestaan om meermaals langs het buffet te passeren.  Wij zijn in het verleden er nog nooit in geslaagd om het aangeboden buffet volledig te verorberen.

Maag vol, onze ondervoorzitter aan het woord met een eveneens kort kasverslag.  Ik kan nu reeds verklappen wij gaan geen tombola houden of met de schaal rondgaan om de kas te spekken.

Hierna krijgt elke feestvierder een bordje voorgeschoteld met vier dessertjes.

Ondertussen was er ook voldoende witte en rode wijn (of andere drank) aanwezig om de keel te smeren, immers de “Nootoplossing” staat dan klaar om met hun beste meezingers uit te pakken.

En wees gerust voor den afwas en opruim zorgen wij. 

Wij vragen aan de deelnemers wel een bijdrage van 28 euro, dit is hetzelfde bedrag als in 2020 van inflatie of prijsverhoging geen spraken !

Wil je na twee coronajaren opnieuw genieten van een zeer gezellig samenzijn gelieve je dan onmiddellijk in te schrijven door antwoord op deze mail én storting van de bijdrage van 28 euro/pp op onze rekening BE32 7333 4303 7702.  Wij moeten uiterlijk komende dinsdag a.s. het aantal doorgeven aan de kok van dienst.

Wij hopen alle leden te mogen ontmoeten op het feest.