Nieuwsbrief april 2021

Beste Leden,

Onze vereniging wenst al haar leden een vrolijk Pasen toe. 

Hoewel de corona epidemie onze werking nog steeds sterk afremt, houden wij samen met jullie de moed er in.  Wij hebben ondanks deze beperkingen niet stilgezeten, denken wij maar aan de online quizzen, het moordspel, de escaperoom, de undercoverwandeling en de mooie paaswandeling te Averbode.  De voordrachten mobiele kiekjes en tuin van de toekomst moesten wij noodgedwongen uitstellen.  

En vanaf vandaag start onze grote Gil de muis zoektocht en blijven wij de openluchtmis voorbereiden.
Hieronder meer info.

De Grote Gil de muis zoektocht

Er wordt niet naar paaseieren gezocht maar wel naar Gil de muis die verloren is gelopen.  De ouders kunnen samen met hun kinderen en/of de grootouders kunnen samen met hun kleinkinderen op het kerkplein starten aan deze speurtocht van 3 kilometer. 
Achteraan de school vinden zij de eerste van zeven affiches met een QR-code (als cadeautje krijgen jullie deze hieronder te zien, ze zijn van het A4 formaat).  Na het inscannen van de code krijgen de kinderen een mooi verhaaltje te horen van Veerle Ernalsteen een professionele vertelster.  Aandachtige kinderen vinden in de zes overige verhalen de oplossing van de vragen die dan leiden tot de plaats waar Gil zich bevindt.
Voor meer info klik hier.

Via de schoolapp van de kleuter- en lagere school ’t Grafiekje werd ons opsporingsbericht ook onder de schoolkinderen verspreid zodat deze tijdens de paasvakantie mee kunnen genieten van onze activiteit.  Wij danken de bereidwillige schooldirectie.

Openluchtmis

Traditiegetrouw houden wij op de woensdagavond voor Hemelvaart een openluchtmis.  Als de coronamaatregelen het toelaten zal dat dit jaar met de ijsheilige Sint Pancratius op 12 mei 2021 zijn.

En deze bijzondere tijden verlangen naar een bijzondere plaats namelijk de Lourdesgrot van Tongerlo die in 1887 aan de vesten van de abdij werd opricht.  In 1984 liet onze pastoor er een omheining rond plaatsen.  En nu gaan wij daar onze misviering houden.

Priester Johan De Pauw is bereid om in deze misviering voor te gaan en te zegenen.  De muziekinstallatie is geregeld en de zusters van het Heilig Graf willen den ellentriek leveren.  Aan de grot richten wij het altaar in en aan de overzijde worden de zitplaatsen in de weide voorzien.

Omdat het niet iedereen gegeven is om over het water te stappen, zijn er plannen gesmeed voor een tijdelijke overbrugging van de sloot.  En voor het mooie weer zullen wij onze kippen wat extra legkorrel geven.

Zodra wij de coronabevestiging krijgen dat de viering mag doorgaan en onder welke omstandigheden informeren wij jullie verder.

Zowel de lus A als de lus B van onze paaswandeling te Averbode waren /zijn een groot succes.  Wij hebben veel positieve reacties opgevangen: veel afwisseling, zeer mooie streek zo dicht bij huis, wij gaan in de zomer nog eens terug en sommige vonden de ijscrème in de lekdreef lekker, …..  

Paaswandeling te Averbode

De aan deze wandeling gekoppelde fotozoektocht is afgelopen.  De oplossing vind je hieronder.  De paashaas heeft (als hij zich niet heeft verslapen) een presentje aan de voordeur van de deelnemers gebracht.