Verslag Tongelse Dorpsfeest 2022

Met de prut nog in de ogen en stramme benen kruip ik toch maar achter de computer.  Afgelopen weekend vond dus de 35ste editie van de Tongelse Dorpfeesten plaats.  Het zonnetje, de goede programmatie, de gratis inkom op zondag en vooral de aangename samenwerking tussen de Tongelse verenigingen en het kerncomité waarvan wij met plezier de namen vermelden: bezieler Jan Michiels, Jan Martens, Conny Van Dyck, Hans Hufkens, Jules Baerts en Niels Spruyt zorgden voor een prachteditie. 

Vorige week werd door ons aan de tent een mooi pelouseke gemaaid.  Vrijdagnamiddag verdeelden wij de nadars en wat later kwamen de Guy en Gert onze standtent plaatsen én werd de koelwagen geleverd.  Rond den zessen was het verzamelen geblazen om onze stand in te richten.  KLJ had geen wasbak noch pintentafel, wij hebben de onze afgestaan.  De moedigen onder ons gingen om 22.00 uur naar het optreden van Kontair.

Zaterdagvoormiddag werd de drank koelgezet.  Waterleiding en elektriciteit werden aangesloten.  Onze wat oudere garde nam vanaf 13.00 uur de bemanning van onze stand waar.  Bij de eerste aflossing rond 17.30 uur 1 pint getapt.  Maar tegen het eerste optreden van The cover up kwam er steeds meer volk langs.  Een kleinzoon van een bestuurslid zit mee in deze beginnende band.  Met enkelen gaan luisteren en deze groep heeft talent, wij gaan op onze bestuursvergadering voorstellen deze te boeken voor het volgende molenfeest.  Blikvangers van deze avond waren volgens mij Regi met zijn Oliva (met wel een zeer hoge stem) en Fenix die ook op ons Molenfeest na de dorpsbarbecue zal optreden.  Rond 3 uur werd onze stand gesloten.

Zondag 7.30 uur opkuis en inventaris van leeggoed.  Lichte paniek geen kriek meer te verkrijgen bij de brouwer, uiteindelijk werd deze op zondag bijna niet meer gedronken.  ’t Is moeilijk in te schatten welke drank wordt gedronken.

Om te illustreren dat Tongerlo afgelopen weekend intens heeft geleefd deze foto:

Dit was tegen de middag volledig opgeruimd door de jeugd van KFC Tongerlo.  Een minder leuk weetje zondagochtend waren 7 van de 10 toiletten volledig verstopt door o.a.  volledige wc rollen en andere rommel.  O.a. Filip van de volleybal heeft deze kokhalzend mogen reinigen, sommige mensen hebben toch weinig respect.  En zo had elke vereniging wel een opdracht te vervullen die zondagochtend en werd er onderling ook wel wat bijgebabbeld.

Zondagnamiddag was er opvallend vroeg reeds veel begankenis in het dorp.  Het optreden van dansstudio Shake met o.a. onze jongste inwoners van Tongerlo was hier niet vreemd aan.  In de vooravond kwam er nog iemand met Marijke het gras afdoen.  En wat later was het de beurt aan het plaatselijk talent Sasha en Davy.  De Tongelse discobar Wa kleur hee aaven trakteur mocht het zeer geslaagd weekend afsluiten.

Na onze oproep tot hulp hebben verschillende leden zich spontaan aangeboden.  Dit heeft ons ook veel plezier gedaan.  Het was dikwijls hard werken maar af en toe was er tijd voor iets zots.

Aan alle helpers een dikke dankuwel en ook een dankje aan de talrijke bezoekers.

(maandag mogend werd alles opgeruimd en werden de helpers nog getrakteerd op een fritje)