“Undercover-wandeling”

Nieuwjaarswandeling op grootmoederswijze.

Een wandeling van 5km hoofdzakelijk in Westerlo Oosterwijk, langs de grens met Noorderwijk Herentals en een stukje door Olen.
Te wandelen comform de geldende coronamaatregelen.
Wij zouden het zeer sterk appreciëren als je ons een “bubbel”-foto of selfie, gemaakt tijdens de wandeling, post op onze facebookpagina https://www.facebook.com/LGTongerlo of via whatsapp stuurt naar een bestuurslid (voor onze website www.lgtongerlo.be) met eventueel een korte reactie. De leden die dit doen voor 15/01/2021 ontvangen van ons een presentje aan de voordeur (graag naam vermelden).


Routebeschrijving

Vertrek vanop de parking van voetbal ex Oosterzonen (Bovemansstraat 20 2260 Westerlo), nu Basecamp van Lierse, met rug naar het veld gaan we links richting Voortkapel. We wandelen voorbij de Dukesranche, “El Dorado” voor de kijkers van de serie Undercover met Tom Waes.
Juist voorbij de ranch, tegenover Mollemansstraat slaan we rechtsaf het bos in. Einde van dit pad aan de eerste weide en T-splitsing slaan we het linkse pad in.
Wij passeren een boom met witte pijl en ter hoogte van het vroegere Engels kamp, goed opletten, nog voor de eerste hal nemen we rechts de doorgang in de omheining en wandelen tussen 2 grote hallen.
De linkse hal is in gebruik door de bmx-club en in de rechtse hebben sommige Westelse verenigingen hun opslagplaats voor grote stukken. Voorbij deze hallen blijven wij de betonweg volgen en merken we links de golfclub, ter hoogte van de poort van de golf gaan we rechts.
Nog voor de vroegere poort van het kamp en het wachtershuisje (bij splitsing betonweg) nemen wij de linkse betonweg en passeren de herashekken. We wandelen weer tussen 2 grote hallen waar de ponyclub in de winter traint. We steken achter de hallen het plein rechts schuin over en verlaten het kamp door de opening in de draad. Hier linksaf langs de omheining.
We volgen deze weg tussen omheiningen, bocht naar links en voorbij de witte woning aan uw linkerkant op het kruispuntje van bospaden slaan we rechtsaf het pad in. Ter hoogte van het huisje aan uw linkerkant (T splitsing) rechtsaf en steken de vroegere spoorweg, nu toeristisch fietspad, over.
150 meter verder ter hoogte van een woning (nr.26 én 35) aan uw linkerkant gaan we rechts. Op het einde van deze weg links tussen twee witte betonnen palen door.
In de bocht ter hoogte van woningen nemen we het pad rechtdoor tussen omheiningen en verder langs een haag. Op einde (T splitsting) slaan we rechtsaf en komen nu terug op een rustige betonnen weg, hier gaan we rechts.
Einde van deze betonweg (T splitsing) gaan we 30 meter naar links en dan rechts, tussen een weiland en omgeploegd maïsland, een bijna onherkenbaar paadje in dat vroeger naast de voetbalplein van Linda Olen liep. Op het einde voorbij de houtkant slaan we rechtsaf. Rechtdoor en rechts aanhouden.
We komen nu uit op een S-bocht van de straat Rode Haan en gaan rechtdoor en volgen het smal bospaadje in de speelzone (dus niet rechts de bredere weg volgen). In dit paadje merk je links enkele hallen van kmo-zone Reme, ook vroeger Engels kamp. We volgen dit paadje tot we terug op het fietspad (spoorweg) komen en slaan rechtsaf.
Eerst volgend kruispunt linksaf en een beetje verder gaan we links binnen in Kamp C, ook een vroeger Engels kamp.
We volgen dit wandelpad, op het einde kunnen we eventueel rechts nog het educatief mierepad (ongeveer een 500m) volgen. Hier linksaf de betonweg op.
We wandelen naast de gebouwen van kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, tot we bijna op het einde van deze weg rechts het betonnen gebouw zien dat als eerste werd geprint met een 3d betonprinter. Voor dit gebouw pakken we rechts het wandelpad en volgen dit tot aan de ingang van kamp C.
We wandelen nu naar rechts de Britse laan op tot we links terug aan de vertrekparking komen.

Download file: nieuwjaarswandeling 2021.gpx