Verslag QR Wandeling, maart 2022

De tocht is nog eventjes beschikbaar.

Een windstille avond met een heldere hemel vol sterren en daar bovenop de laatste volle maand voor het begin van de lente.   Op 18 maart 2022 waren de meteorologische omstandigheden ideaal voor onze QR-wandelzoektocht.  Met zaklamp en smart-Iphone kwamen er een dertigtal wandelaars opdagen.  De inleidende cursus “hoe scan ik een QR-code” kende geen succes.  Niemand wilde deze opleiding van hoog niveau volgen.

De traditionele Michelkaarten (of waren het die van den Staf ?) werden vervangen door filmpjes van den Bert die je de weg wezen en een vraag voorlegden.  Ook onze vereniging gaat mee met zijn tijd. 

Tweede QR

Bij de start ontvingen de deelnemers een QR-code en na het bekijken van het filmpje wist iedereen dat ze vanuit de parochiezaal naar het gedenkteken opgebouwd uit bak- en hardsteen als huldebetoon aan burgemeester baron Henri de Trannoy ter gelegenheid van zijn zilveren ambtsjubileum (1951) aan de oostzijde van het de Trannoyplein moesten wandelen.  Daar moest men dan de tweede QR-code zoeken en inlezen, een voorbeeld (Scan QR of klik er op).

Alzo moesten er een twintigtal filmpjes worden bekeken en werd een wandeling van 5,5 kilometer afgelegd.  De aanwezige kinderen konden ook ten volle genieten van deze vernieuwde bewegwijzering.  ’t Was amusant en poepsimpel, zelfs deelnemers buiten Tongerlo liepen na het aandachtig bekijken van het beeldmateriaal het uitgestippelde parcours feilloos.

De gestelde vragen waren soms een ander kwestie. 
Zo moesten de deelnemers het volgende oplossen.

en er werden speelkaarten gepresenteerd met b.v. bekende schoppenboeren als voorbeeld onderstaande hartenkoningin.

Verschillende deelnemers herkenden hierin een ex miss België die ook de boeren een vrouw hielp zoeken.  Helaas voor hen want het was de huidige eerste Schepen o.a. bevoegd voor gelijke kansen.

Een laatste voorbeeld van gestelde vragen betreft:

Dit is een zaagzettang.  Met deze tang worden de tanden van een zaag weer in de juiste stand gezet.  Een van de deelnemers vertelde mij dat hij zijn vrouw hiervoor naar de tandarts stuurt.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de ploeg van Jef, Sonja, Frans en Wiesje eerste waren en als verdiende winnaars de enige prijs hadden gewonnen, de traditionele gereepte abrikozentaart.  Er was achteraf wel spraken van omkoping van de jury, maar dit moeten wij ten stelligste ontkennen want de betrokken persoon kreeg slechts twee spieën taart 😊.

Al de deelnemers kregen na aankomst een kip of rib naar keuze met vers brood.  Zoals bij vorige edities waren deze weer verrukkelijk, maar toch kon dit niet optornen tegen de zeer gesmaakte QR-wandeling. 

Het maken van een QR-wandeling vergt heel wat tijd, parcours uitstippelen, opdrachten zoeken, foto’s maken, QR-code maken en plastificeren, filmpjes maken, klaarzetten op het internet, naar de bakker, naar de kippenboer, klaarzetten zaal, enz.  Maar Michel, Chris en Bert zijn daarin met brio geslaagd, dankuwel. 

Start QR

Voor de leden die de QR-wandeling ook nog willen beleven.  Wij laten de QR-code nog een weekje of twee hangen. 
Je kan aan de parochiezaal starten met deze link. (Scan QR of klik er op)

Wij vrezen wel dat er zoals bij onze reflectorenwandeling vroeg of laat een QR-code gaat lopen of vliegen.  Als je deze wil wandelen, start dan liever vandaag dan morgen.