Kerststal 2023-2024

Het is de landelijke Gilde van Tongerlo weeral gelukt om een prachtige kerststal te plaatsen aan de kerk naast de kerstboom die wij vorige week bij ons lid Roland mochten ophalen.
Na het bekomen van de nodige gemeentelijke vergunningen konden wij gisteren de stal verhuisklaar maken op de boerderij Bens.
Deze ochtend werd deze dan onder begeleiding van vier politiemensen vervoerd naar het kerkplein met een convoi exceptionnel.
Met een twintigtal enthousiaste helpers werden de twee staldelen aan elkaar gehecht, de stormpannen gelegd, het hekken geplaatst, de lichtjes in de boom gehangen, de omgeving versierd, de schaapkooi in orde gemaakt en de stal in gereedheid gebracht voor de huisvesting van de ezel en de os.  Van de gemeente ontvingen wij o.a. houtsnippers en enkele kleine kerstbomen ter versiering.
Wij hebben in de stal maar in één keer twee ezels gezet zodat deze elkander gezelschap kunnen houden en schrijnwerker Sint-Jozef en moeder Maria extra kunnen verwarmen.  Den os is een mooie roodbruine mutte geworden.
Bij het sluiten van de kerststal deze avond lagen de drie beesten rustig te genieten in hun strobedje.
De hoenders en schapen volgen zaterdag en zondag. 
En baby Jesus wordt op maandag 25 december verwacht, tenzij de maagdelijke geboorte reeds zondagavond zou plaatsvinden, spannend….
Wij danken de dames van Ferm voor hun heerlijke soep, de talrijke goed gebakken zwoerden spek met eieren en het heerlijke nagerecht, dit alles werd deze middag aan de helpers aangeboden.
De bezoekers kunnen tot de eerste week van het nieuwe jaar genieten van onze stal.  Als in de ochtend de drie mannen met hun wierook, goud en mirre zijn geweest, begint die middag de afbraak van de kerststal.
Na toepassing van wat hogere wiskunde kwamen de helpers tevens tot het besluit dat deze kerstal reeds voor de achttiende keer aan de kerk werd opgesteld.

Hieronder enkele sfeerfoto’s